uygunaraba

Araba Kredisi

TEB Satılık Araçlar Listesi

TEB Satılık Araçlar Listesi nedir? TEB satılık araçlar nasıl alınır? TEB icradan satılık araçlar nasıl işlem yapar? Sizlere bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. 

Bankalardan araç kredisi aldığınız zaman bu krediyi düzenli ödemezseniz banka aldığınız araca el koyacaktır. Bir süre bu el koyma süresinde de sizden borcunuzu ödemenizi bekleyecektir. Eğer bu süre içinde de borcunuz ödenmediyse hemen satışa çıkartılacaktır. TEB üzerinden icralık olan araçlar ihale usulü ile satışa çıkar. Sizde bu araçların takibini yaparak TEB satılık araçlar ihalesine girip araç sahibi olabilirsiniz. Bu araçları piyasa değerinin altında alacağınızı da söylemek istiyoruz.

TEB Satılık Araçlar Nelerdir?

  • TEB Türkiye’deki etkinlik alanını genişletmek amacıyla gencinden yaşlısına, çiftçisinden kobisine kadar herkese ihtiyaç duyduğu parayı kredi olarak vermektedir. Ancak, müşterilerine verdiği kredilerin süreında ödenmemesi halinde, alacağını öğrenim etmek isteyen Türk iktisat Bankası, krediye karşılık güvence olarak gösterilen enstrumanlara el koyarak satışa çıkarmaktadır.
  • Türk iktisat Bankası, müşterilerinden el koyduğu enstrumanları kendi internet adresinden satışa çıkarmaktadır. Resmi siteden satışa çıkarıldığı duyurulan çalgıların, tüm özellikleri gösterilen ilanlarda açık olarak yazmaktadır. Nitekim ilandaki bilgilerin kafi olmadığını düşünen alıcılar, ihaleye katılma şartlarını sağlamak kaydıyla aracı yerinde inceleyebilirler.
  • TEB, kredi alacağını süratlica tahsil edebilmek adına satışa çıkardığı aracı, piyasa fiyatının %50’sine ihaleye açmaktadır. Doğal olarak araba sahibi olmak isteyen birçok kimse bu cazip enstrumanların ilanlarını ilgiyle takip ediyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Motosiklet Kredisi Veren Uygun Bankalar

TEB Araç İhalesine Katılma Şartları

Türk ekonomi Bankası tarafından ayın belirli günlerinde satışa çıkarılan enstrumanlardan birisi için ihaleye katılmak isteyen alıcılar, öncelikle Türk ekonomi Bankası tarafınca yayınlanan ihale şartnamesini okumaları gereklidir. Bankadan bankaya değişim gösteren bu şartname, ihale prosedürü ile ilgili olarak detaylı bilgileri ihtiva eder. Nitekim ihaleye katılabilmek için ilk olarak bu şartnamenin imzalanması lazım olur. Satılık araç ihalesine katılmak için ikincil olarak şartnamede belirtilen güvence miktarının ihaleden önceden banka veznesine ödenmesi gereklidir. Teminat bedeli genel olarak ihalesine katılınacak araç için eksper tarafından belirlenen bedelin %10’una denk gelmektedir. Bu bedeli ödeyen kişiler, ellerindeki alıntı ve imzalı şartname ile TEB şubesinden ihaleye katılma talebinde bulunabilirler.

TEB Satılık Arabaları Almak İçin Ne Yapmalı?

Satılığa çıkarılan araç için düzenlenen ihaleler iki ayağa ayrılır. TEB, web sitesinden satılığa çıkardığını duyurduğu araçlar için fiili olarak düzenlenecek açık artırma gününe kadar alıcıların tekliflerini almaya devam eder. Fiili açık artırmanın düzenleneceği gün, internetten gelen tekliflerden en yüksek olanı taban fiyat olarak belirlenir ve onun üzerinen açık artırma başlatılır. Açık artırmada daha iyi bir teklif gelmemesi halinde internet üzerinden en yüksek teklifi veren birey araç ihalesini kazanmış olacaktır. Nitekim açık artırma sırasında daha iyi teklifler gelmesi halinde ise, açık artırmada en yüksek bedeli veren aracın yeni sahibi olacaktır.

Araç ihalesini kazanan kişi, son olarak kendisine verilen süre içerisinde güvence bedeli haricinde kalan ihale bedelinin bakiye miktarını bankaya ödemesi gereklidir. Bu süre içerisinde bakiye ihale bedeli banka veznesine ödenmesi halinde alıcı, noter aracılığıyla aracın mülkiyetini kendi adına geçirebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Bolu Senetle Araba Veren Yerler

TEB RESMİ ARAÇ İLANLARI SİTESİ İÇİN TIKLA

Yukarıda bulunan linkten Türk Ekonomi Bankası tarafından belli zamanlarda satışa çıkarılan araçları görmek ve teklif için bakabilirsiniz.

TEB Satılık Araç İhaleyi Kazandım. Peki Ya Sonra?

En yüksek bedeli sunarak ihaleyi kazanan bireyin yapması ihtiyaç duyulan işlemler aslolan bu aşamadan sonrasında başlıyor. İhaleyi kazandığı meblağ üzerinden, %1 veya %18 tutarlarında katma kıymet vergisi, damga vergisi ve %1 ve duyuru eden kişiye %1 oranında tellal bedeli verilmektedir. Aracın tescili, aracı alacağınız icra makamında yapılmaktadır. İhaleyi kazanan ferdin ödemesi gereken tutardan yatırılan güvence bedeli düşülür. Kalan meblağ doğrusu %80′ lik kısım için ise 7 gün süre verilir. Bu işlemler ile İcra Müdürlüğü ilgilenmektedir. İhaleyi kazanamayan şahısların yatırmış oldukları %20′ lik teminat bedelleri ya da mektupları geri iade edilir. İhaleyi kazanamadıysanız bu bedeli geri almayı unutmayınız.

Bu aşamada kalan bedeli ödemek için verilen süre iyi çözümleme edilmelidir. Çünkü ifade edilen süre 7 iş günü değil, 7 gündür. Süre bitiminin hafta sonuna denk gelmesi benzer biçimde bir durum ile karşılaşılırsa, o haftayı takip eden ilk pazartesi gününde ödeme yapılmalıdır. Yoksa ihale hakkınızı kaybetmiş sayılır ve aracı alma hakkınız da yanmış olur.

Aracı teslim alabilmeniz için bazı işlemlerin yapılması gerekiyor. 1 hafta içinde kalan meblağı ödemelisiniz. Araca ait motorlu taşıtlar vergisi var ise, bu borcu iade almak kaydı ile kapatabilirsiniz. Damga vergisi, katma değer vergisi ve tellal bedelini yatırarak tescil belgesi almanız gerekiyor. Bu evrak ile araç teslimi yapılmaktadır. Bazı enstrumanların ruhsat ya da anahtar eksikliği bulunmaktadır. Aracın anahtarı yok ise, teknik serviste yaptırabilirsiniz. Ruhsatının olmaması ise herhangi bir problem meydana getirmeyecektir. Sadece tabi ki sonraki aşamada ruhsat çıkarmanız gerekmektedir. Trafik tescile ruhsat çıkarma talebinde bulunabilirsiniz, tabi belli bir ücret karşılığında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Bilecik Senetle Araba Veren Yerler

Aracın devir işlemleri aracın alıcısına aittir. Devir işlemleri için ödeyeceğiniz karşılık, araca ödeyeceğiniz bedelden değişikdır. Bu ücretleri ödedikten sonra ruhsat sizin üzerinize çıkabilir. Aracı teslim aldıktan sonrasında, aracın muayenesi yoksa, bunu yaptırmalısınız. Bu aşamadan sonrasında, icra dairesinden almış olduğunuz tescil evrakı ile bağlı bulunduğunuz trafik şubesine giderek adınıza ruhsat çıkarmanız mümkündür.

Özetle;

İhaleyi kazandıktan sonrasında gerekli ödemeleri yaparak İcra Müdürlüğü’ ne gitmeniz,
Buradan tescil işlemlerini yaptırarak tescil belgesini almanız,
Ruhsatı olmayan enstrumanlar için, tescil belgesi ile trafik şubeye gitmeniz gerekiyor.
İhaleyi kazanamadıysanız da güvence bedelini almalısınız.

Sizlere bu yazımızda TEB Satılık Araçlar Listesi hakkında bilgiler verdik. Diğer banka yazılarımızı da aşağıdaki konulara girip okuyabilirsiniz.

Ziraat Bankası Satılık Araçlar | 2.El İhale Alım-Satım

Bankalardan Satılık Araçlar 

Halkbank İcralık Satılık Araçlar [Başvuru]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kredi Başvurusu
Kapalı