uygunaraba

Devlet DestekliGenelHayvan KredisiHibe Destekli KredilerTarım Kredisi

Hayvan Alımı Hibe Kredisi Başvurusu Nasıl Olur?

Hayvan Alımı Hibe Kredisi Başvurusu Nasıl Olur?

Ekonomimiz gerçekten kötü. Ne derlerse desinler, ne kadar iyi iddia ederlerse etsinler, ne yazık ki kötü durumdalar. Sadece bunu eklemeliyiz. Bu durum sadece burada değil tüm dünyada benzer. 2020 küresel ekonomi için iyi gitmiyor ve daha iyiye gidecek gibi görünmüyor. Çiftçiler, özellikle hayvancılıkla uğraşanlar zor durumda.

Hayvanları için aldıkları yemler yurt dışından ithal edilmekte ve dolar cinsinden endekslenmektedir. Dolar yükseldiğinde yem pahalı hale gelir. Dizel pahalıdır. Çiftçilerin ektikleri ürünler, süt ve süt ürünleri ile hayvanlarından aldıkları etler yüksek maliyetle yapılmaktadır. Bu aşamada hükümet çiftçilere yardım eli uzatır. Hayvan alımı için hibe desteği sunar. 2021 yılında hayvan satın alma hibeleri duyuruldu ve resmi gazetede yayınlandı. Ancak, bu hibeleri almak için bazı koşullar vardır. Hayvan tedariki ödenekleri duyuruldu, ancak aklınıza gelebilecek tüm soruların yanıtlarını bulabilirsiniz, örneğin: B. Başvurunun kime yapıldığı, başvurunun nasıl yapıldığı vb.

Hayvan satın alma ödeneği hakkında

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na göre, hayvan alımına yönelik sübvansiyonlar açıklandı. Buna göre 50’den az büyükbaş hayvanı olan çiftçiler, bu hayvanları onaylı kesimhanelerde kesmeleri halinde hayvan başına 250 TL alabilmektedir. Ayrıca devlet tarafından buzağı aşıları yapılmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  ABD, Covid-19'la ilgili "seyahat edilmesi çok riskli" listesine 7 noktayı daha ekledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen hayvan satın alma sübvansiyonu yürürlüğe girdi. Buna göre% 50’ye ve% 100’e varan hibe kredileri verilmektedir. Bu hibeler, çiftçinin ve yetiştiricinin durumuna ve kapasitesine göre verilir. Fiyatlar buna göre belirlenir.

Hayvan Alımı Hibe Kredisi Başvurusu Nasıl Olur?
Hayvan Alımı Hibe Kredisi Başvurusu Nasıl Olur?

Hayvan alımı hibesi alma şartları

  • ÇKS – Çiftçi Kayıt Sistemi – üyesi olmanız gerekmektedir
  • 18 yaşından büyük, 41 yaşından küçük olmanız gerekir
  • Bakanlığın belirlediği şartlarda hayvan bakım yerinizin olması gerekir
  • İnek, koyun, dana, keçi gibi hayvan alımı için geçerlidir
  • Daha önce hibe için başvuru yaptıysanız ve yararlandıysanız, tekrar başvuru yapamazsınız
  • Başvuru yaparken, statünüzün esnaf olması gereklidir

Hibe için başvuru yapan kişilerin, hayatını sadece hayvancılık yaparak kazandığını belgelemesi gerekmektedir. Farklı bir iş yerinde SGK girişi olmaması gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kredi Başvurusu
Kapalı