uygunaraba

Banka İşlemleriBankalar

Hayat Sigortası Hangi Kredileri Ödemez? Hayat Sigortası Yaptırmalı mı?

Hayat Sigortası Hangi Kredileri Ödemez? Hayat Sigortası Yaptırmalı mı?

Kredi kullananların fazla yapmak istemediği bankacılık ve sigorta ürünleri arasında aslında en önemli hayat sigortası poliçesi. Bu poliçenin kapsadığı konularda belki de krediyi kullanan kişi sanki her zaman hayatının içinde olacakmış gibi davranıyor ama aynı zamanda kredi süresi içinde hayatının bitebileceğini de varsayıyor. Burada kişinin amacı poliçenin ödenmesinden kaçınmaktır. Ancak ödediğiniz meblağlar bazen cebinizde çok büyük meblağların kalmasına neden olabilir. Bu yüzden olaya her iki taraftan da bakmak faydalı olacaktır.

Hayat Sigortası Neden Alınır?

Hayat sigortası yaptırmanın ana fikri, aldığınız kredinin geri ödeme süresi devam ederken krediyi kullanan kişinin hayatına engel olması durumunda kredinin ödenmesini sağlamaktır. Başka bir deyişle, kredinizi sigortalıyorsunuz ve size bir şey olursa ve hayatınız sona ererse, poliçe bu kredi ödemelerini yapıyor. Bu çok avantajlı bir durum ve halefleriniz için atacağınız önemli bir adım. Yakınlarınızı korumak, burada birincil amaç olarak tanımlanabilir.

Kredi alırken hayat sigortası yaptırıp yüksek poliçe tutarları ödeseniz de buradaki poliçe hayatınızdan sonraki kredi ödemelerini karşılamayabilir. Bankacılık ve sigortacılık, herhangi bir zarara uğramamak için mevcut kredilerin tahsisine ilişkin poliçede belirtilen hususları dikkate alarak bu kredinin ödemesini yapmaktan imtina edebilir. Bu karşılaşılan olaylar arasındadır. Nedeni, poliçede belirtilen hususlar dışında vefat eden kişinin ölümü olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Finansbank’tan Emeklilere Kampanya 1.600 Liraya Kadar Anında Nakit!

Bildiğimiz gibi kredi kullanırken kredi sigortası maliyeti dediğimiz sigorta Bireysel, Konut ve Otomobil gibi bireysel finansman kredileri için bankalar tarafından yapılmakta ve ücreti bizden düşülmektedir. Kesilen ücret nakit olarak alınır. Bunun amacına kısaca değinecek olursak, krediyi kullanan kişi ölür veya çalışamaz hale gelirse, kredi sigorta şirketi tarafından toplu olarak ödenir ve ölenin mirasçılarına borç devredilmez. Sigorta poliçesine göre, kişinin engelli olması veya çalışamaması poliçe için isteğe bağlı bir madde içerir. Bu durum, poliçe hazırlanırken yukarıda belirtilen maddelerde yer almalı ve özel hükümler nedeniyle şart getirilmelidir.

Peki sigorta hangi koşullarda ölen kişinin kredisini ödemiyor?

Krediyi kullanan kişi krediyi kullanırken hastalığını beyan etmemişse ve sigorta şirketi onun ölümüne neden olan hastalığının kanıtını sağlayacak bilgiler bulursa ödeme yapmayacaktır. Burada kredi kullanırken, hayat sigortası poliçesi düzenlenmeden önce krediyi alan kişi tarafından hazır, yani matbu taahhütname imzalanır. Bu taahhütnamede, hayatını sonlandıracak bir hastalığın olmadığına dair imza atılır. Örneğin kanser hastası tedavi alırken kredi almış, krediyi kullanırken bu durumu poliçeye eklemiş ve borcunu öderken vefat etmiş, ardından normal şartlarda sigorta şirketi krediyi karşılar.

Hayat Sigortası Hangi Kredileri Ödemez? Hayat Sigortası Yaptırmalı mı?
Hayat Sigortası Hangi Kredileri Ödemez? Hayat Sigortası Yaptırmalı mı?

Ödünç Almadan Önce Sağlıklı Olduğunuza Karar Vermek

Ancak kredi kullanımı sırasında ölümcül bir hastalığı varken bankadan saklaması ve hastalığı olmadığına dair taahhütte bulunması durumu değiştirecektir. Kanser nedeniyle hayatını kaybeden bir kişinin ölüm raporu kanser ölüm raporuna yazılacağından, ölüm raporu sigorta şirketine ulaştığında incelenebilir ve bankanın ortağı olan sigorta şirketi reddedebilir. poliçede beyan edilmeyen hastalık nedeniyle ve poliçe öncesi ödeme yapmak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Son Dakika: Hesap Açana Kredi Alternatif Bank'tan 20.000 TL!

Şöyle bir açıklama yapacak olursak krediyi kullanan kişi kış gününde grip olunca hayatını kaybetti. bu durumda sorun yok. Ya da geri ödemeler devam ederken kişi kaza geçirdi ve trafik kazasında öldü. Bu durumlar kişinin ölüm raporuna da yansır. Dolayısıyla beklenmedik bir durum ve beklenmedik bir ölüm vardır.

İade Politikası Tutar Talebi

Kredi kullanımı sırasında bankalar gelir elde etmek için bu politikaları zorunlu hale getirebilirler. Bu durumda kişi krediyi alabilmek için bu koşulu kabul etmiş olur. Ancak krediyi alır almaz bu poliçenin iptali ve alınan paranın iadesi için tüketici hakem heyetlerini aşındırıyor. Burada alınan kararlar neticesinde kredi alımından hemen sonra yapılan başvurular için poliçe tutarı alınırken, süresi dolan poliçeler için satın alım yapılmamaktadır. Çünkü tüketicinin başvurusu süresi dolduğu için reddedilmiş ve poliçe süresi bu süreye kadar kullanılmıştır.

Erken Ödemeli Kredilerde Hayat Sigortası Poliçesi

Aldığınız kredinin erken ödenmesi söz konusu olabilir. Arada uzun süreler olabileceğinden yapmış olduğunuz poliçenin kullanılmayan kısmı da iade edilmelidir. Bankalar bu iade sürecine yaklaşmazlar ve tüketiciyi uyarmazlar. Burada krediyi alan tüketicinin tetikte olması ve haklarını bilmesi gerekecektir. Çünkü poliçe bedelinin iadesi ile oluşacak tutarın alınması için bankaya talep gelmesi gerekmektedir. Banka gelen talep ile dönemler dikkate alınarak yapılan hesap neticesinde bu tutarı kişiye iade eder.

Hayat Sigortası Yaptırmalı mıyım?

Makale yazarınız ve defalarca bankalardan kredi kullanan bir tüketici olarak, tüm kredi alımları için hayat sigortası yaptırmaktan yanayım. İnsanların arkasında finansal varlıkları varsa, bunu yapamayabilirler. Ancak bu varlığa sahip kişiler zaten kredi kullanmazlar. Ancak mali gücü olmayan kişilerin kullanacağı bu borçlanma işi yapan kişinin üzerinde olacaktır. Dolayısıyla bu kişi hayatını sürdürmek için işini kaybederse, arkasındaki çocukları ve eşi gibi birinci derece akrabaları maddi sıkıntı yaşarsa, aldığınız bu krediyi onlar da ödemek zorunda kalacak. Bu zorluğun önüne geçebilmek için alınabilecek her türlü kredi türünde hayat sigortası yaptırmak faydalı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Başvurunuz onaylanır onaylanmaz krediniz hesabınıza yatıyor

Kredi Alımında Hayat Sigortası Zorunlu mu?

Bankalar, kendi kampanyaları kapsamında tüketicilere hayat sigortalı ve sigortasız olmak üzere iki farklı faiz oranıyla hizmet sunabilmektedir. Ancak zorunlu hale getirilebilir. Ancak kredi alımlarında hayat sigortası yaptırma konusunda yasal bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu tamamen bankaların ısrar ettiği bir olaydır. Ancak hayat sigortalı kredinin faiz oranı sigortamızdan daha düşük olabilir. Bu nedenle, fark poliçe tutarınız kadar olacaktır. Bu meblağı öderken kendinizi ve sevdiklerinizi güvence altına almanız işe yaramaz mı?

Kaynak: https://kredi.biz.tr/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kredi Başvurusu
Kapalı