uygunaraba

GenelGündem

E-Devlet Üzerinden Yeşil Kart Başvurusu Yapılır mı?

E-Devlet Üzerinden Yeşil Kart Başvurusu Yapılır mı? yeşil Kart nedir? Nasıl başvuru yapılır? Sizlere kısa bir şekilde bilgiler vereceğiz. İşte detaylar…

Yeşil Kart 2020 kullanma hakkı, sosyal güvencesi olmayan ve mali durumu sağlık sigortası için yetersiz olan kişilere verilmektedir. SGK kapsamında ücretsiz sağlık hizmeti sunan Yeşil Kart, gelir testi karşılığında verilmektedir. Devlet ve özel hastanelerde muayene edilen, analiz edilen veya tedavi edilen bireyler SGK kapsamında bir katkı payı öderler.

Primler haricinde, ilaç ve tedavi masraflarının tamamı sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanmaktadır. Sağlık veya SGK sigortası olmayan kişiler tam sağlık bakımı ücreti ödemelidir. Gelir testi sonucunda, mali açıdan yetersiz olan ve sağlık sigortası olmayan kişiler tespit edilir ve bu kişilere yeşil kart verilir.

Yeşil Kart Nedir, Özellikleri Nelerdir?

SGK tarafından verilen Yeşil Kartlar, 18 yaş üstü vatandaşların yararlandığı ücretsiz sigorta sektörünü temsil etmektedir. Yeni adı 60c-1 olan yeşil kart, özellikle sosyal güvencesi olmayan yaşlılar için kullanılıyor.

Daha önce Kaymakamlar Sosyal ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanmasına rağmen, artık bir sigorta hattı olarak kabul edilmekte ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanmaktadır. Yeşil Kart sahipleri, genel sağlık sigortası kapsamında sağlık yardımı alan diğer kişilerin tüm haklarından yararlanabilir. Aylık geliri asgari ücretin 1 / 3’ünden az olanların yeşil kartlar muayene, tetkik, tedavi ve ilaç ücretlerini karşılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Vakıfbank Emekli Kredisi Yaş Sınırı
E-Devlet Üzerinden Yeşil Kart Başvurusu Yapılır mı?
E-Devlet Üzerinden Yeşil Kart Başvurusu Yapılır mı?

Yeşil Kart E-Devlet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeşil kart başvurusu e-devlet sistemi üzerinden işlenmelidir. E-devlet sisteminde yeşil kart başvurusu prosedürleri aşağıda ayrıntılı olarak açıklanmıştır:

  1. SGK yeşil kart başvuru süreci turkiye.gov.tr adresi kullanılarak yapılmalıdır.
  2. E-Devlet giriş ekranında “Giriş” butonuna tıklanmalıdır.
  3. T.R. Kimlik numarası ve e-devlet şifresinin talep edildiği e-devlet giriş sayfasını tamamladıktan sonra “Giriş” butonuna tıklayın.
  4. E-devlet ana sayfasında “E-Hizmetler” bölümüne tıklandıktan sonra “Kurumlar” bölümü tercih edilmelidir.
  5. Kurumlar sayfasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı seçeneğine tıklayın.
  6. Aile ve Çalışma Bakanlığı prosedürlerini yürüten sayfayı açtıktan sonra, Yeşil Kart Talebi almak için Gelir Testi Sonuçları İnceleme bölümüne tıklayın. Gelir testinin sonucu olumlu ise yeşil kart başvuru formu doldurulabilir.

Sosyal güvenlik kurumu il veya ilçe müdürlüklerini ziyaret ettikten sonra gerekli belgelerin kuruma teslim edilmesinin ardından yeşil kart başvurusu işleme alınacaktır. Geçmişte herhangi bir gelir testi yapılmamışsa, SGK yeni bir gelir testi talep edecektir. Enstitü yetkilileri tarafından verilen form doldurulduktan sonra SGK-E-Rapor sistemine bilgi girilir.

SGK yeşil kart başvurusu işleme alındıktan sonra en geç 15 gün içerisinde gelir testi yapılarak yeşil kart başvurusu tamamlanır. Başvurunun onaylanıp onaylanmadığı SGK e-devlet sisteminde yayınlanır.

Bir önceki yazımız olan Yeşil Kart Elektrik İndirimi Sorgulama sayfasına giderek bu konu hakkında da bilgiler alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  2000 TL Yardım Parası Verilecek, Bakanlık Duyurdu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kredi Başvurusu
Kapalı