uygunaraba

Devlet DestekliGündem

2420 TL Destek Paketi Her Eve Verilecek. SGK Duyurdu. Destek Parası

2420 TL Destek Paketi Her Eve Verilecek. SGK Duyurdu. Destek Parası

Covid-19 salgını nedeniyle devlet, maddi sıkıntı yaşayanlara destek vermeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara 2 bin 420 liraya kadar maddi destek sağlıyor. Avantajlar ve koşullar hakkında daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

  • Koronavirüsle mücadele kapsamında devlet, ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlara yardım sağlamaya devam ediyor. İşte detaylar…

Devlet yaşlılara destek ödemeleri yapmaya devam ediyor ..! 2021 yılında bu ödemeler diğer destek ödemeleri gibi artırıldı. Destek ödemelerinin detayları 2420 TL’ye çıkarıldı ve başvuru koşulları açıklandı.

Yaşlılara devlet destekli ödemeler yapılmaya devam ediyor. Yaşlılara hem 65 yaş emeklilik hem de evde bakım ödeneği ile birlikte 2420 TL’ye kadar ek ödeme yapılıyor. İşte yapılan destek ödemelerinin detayları …

2420 TL Destek Paketi Her Eve Verilecek. SGK Duyurdu. Destek Parası
2420 TL Destek Paketi Her Eve Verilecek. SGK Duyurdu. Destek Parası

65 yaş emekli maaşı

65 yaş ve üzeri ihtiyaç sahibi vatandaşlara 763 TL 67 kuruş ödeme yapıldı. Bu ödeme her ay 65 yaş üstü vatandaşların hesaplarına yatırılmaktadır. Bu ödemeleri almanın iki koşulu vardır. İlk şart, ödemeyi alacak kişinin 65 yaşını doldurmuş olması, ikincisinin ise muhtaç olmasıdır. Eve giren gelir toplam 65 bin 705 TL’nin altında ise 65 yaş üstü vatandaşlara aylık ödeme yapılıyor. Bu emeklilikten yararlanmak için İl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımları Nasıl Erken Emekli Olur?

Evde Bakım Parası

Bakıma muhtaç kişilerin ailelerine destek ödemeleri devlet tarafından yapılır. Kişinin yaşlı anne babasını huzurevinde bırakmaması, bakımının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için evde bakım desteği ödemesi yapılır. Bakıma muhtaç yakınlarının bakımını üstlenen kişiye aylık 1657 TL ödeme yapılıyor. Bu emekli maaşından yararlanmak için% 50 veya daha fazla sakatlık raporuna sahip olmanız gerekir. Bu desteği alabilmek için eve giren gelirin 1705 TL’nin altında olması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kredi Başvurusu
Kapalı