uygunaraba

Çiftçi KredisiDevlet DestekliHayvan KredisiHibe Destekli KredilerTarım Kredisi

Kaz Yetiştiriciliği Devlet Destek Oranları Nedir?

Kaz Yetiştiriciliği Devlet Destek Oranları Nedir?

Kaz yetiştiriciliği için devlet desteği, 2017’den bu yana 2020 ve 2021 için kapsamlı başvurular alan, devlet destekli bir hibe türüdür. Amatör olarak başlayan ve daha sonra yurt dışına ihracat yapanların önünü açan kaz yetiştiriciliği, devlet hibe ve kredileriyle de destekleniyor.

2020 yılında, devlet destekli kaz yetiştiriciliği 15 Nisan 2017 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığından bir destektir. Kaz yetiştiriciliğine devlet desteği 42 il için destek niteliğindedir. Bu illerden bazıları; Kars, Ardahan, Muş, Trabzon, Ankara, Aydın, Afyon, Bursa, Çanakkale, Konya, Hatay, Kütahya, Uşak ve Malatya. Ayrıca, Genç Çiftçi Projesi kapsamında genç çiftçilere 30.000 TL’ye kadar hibe verilmektedir. Vergi borçları yoksa ve çalışmıyorlarsa, bu projenin bir parçası olarak kaz yetiştirebilirler. Ziraat Bankası, gerekli hibe desteğini 7 yıl vadeli ve 2 yıl geri ödeme talebi olmaksızın sunmaktadır.

Kaz Yetiştiriciliği Devlet Destek Oranları Nedir?

Kaz yetiştiriciliği devlet destekleri şöyledir:

  • Devlet destekli kaz yetiştiriciliği; işletmeye yapılan yatırımın %75 oranında yapılmaktadır. Bu orana işletmenin inşaat masrafları ve makine, alet, ekipman alım masrafları dahil olmaktadır.
  • İşletmenin damızlık kaz kapasitesi eğer 1.000 adet ise; inşaat, makine, alet ve ekipman alımı gibi masraflara yardım amacı ile maksimum 450.000 TL destek verilebilmektedir.
  • 500 adet kapasitesi bulunan bir kümesin olması durumunda; 110.000 TL inşaat, makine, alet ve ekipman alım masrafı için yardım yapılabilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Emekli Olmak İçin Prim Gününü Tamamlayamayanlara SGK’den Toplu Para İadesi!

Kaz Yetiştiriciliği Devlet Desteği Başvurusu Nereye Yapılır?

Kaz yetiştiriciliği için devlet destekli uygulama sitesi; İl Tarım ve Orman Müdürlükleri. Tesis, gerekli belgelerle ziyaret edilmelidir. Kurum bir başvuru dosyası açar. Daha sonra bu dosyaya bir tarih ve bir belge numarası atanır. Başvuru sahibi başvuruyu kendisi sunmalıdır. Hazırlanan dosyalar çoğaltılmalıdır. Bu dosyalardan biri başvuru sahibinde kalırken, diğeri tesiste kalır. 30 gün içerisinde gerekli tetkikler tamamlanır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kredi Başvurusu
Kapalı